Etapele Planificarii Nuntii

Etapele Planificarii Nuntii

Atunci când planificăm Nunta, pe lângă achiziționarea rochiei de mireasă, a costumului de mire și a celorlalte accesorii vestimentare și decorațiuni necesare, este foarte important să rezervăm din timp localul, formația ce va cânta la nuntă și bineînțeles echipa foto-video (formată de obicei dintr-un fotograf si un videograf specializați în surprinderea de momente unice).

Care sunt cele mai importante etape în Planificarea Nunții?

1. Stabilirea bugetului de Nuntă

Când vine vorba de planificarea nunții, trebuie să te decizi cât poți cheltui pentru acest eveniment. Este posibil să nu fie cea mai amuzantă parte a procesului, dar este o sarcină care trebuie într-adevăr finalizată. Nu ar fi deloc plăcut să alegi o rochie, decorațiuniile sau localul și să realizezi că acestea depășesc bugetul tău. Prin urmare planifică-ți bugetul încă de la început, încercând astfel să iei în calcul toate eventualele cheltuieli.

2. Alegerea temei evenimentului

Una dintre cele mai interesante părți ale planificării unei nunți, este alegerea unei teme ce va sta la baza evenimentului. Gândește-te cum ți-ai dori să arate nunta. Să fie una clasică și formală, rustică, relaxantă, sau poate una inedită? Pentru ați facilita alegerea te poți inspira de pe Instagram, Pinterest sau diverse site-uri dedicate acestor evenimente, fiind necesar să iei în calcul scheme de culori, idei de decor și multe altele.

3. Alegerea datei evenimentului, rezervarea localului și bisericii

Gândiți-vă la o anumită perioadă în care vă doriti să faceți acest pas important. Vă recomandăm să alegeți câteva date potențiale, pentru că acestea pot să difere în funcție de disponibilitatea localului sau a bisericii, acest lucru fiind des întâlnit în cazul evenimentelor planificate pe ultima sută de metri. Asadar stabiliți aceste detalii cu cel puțin un an înainte de eveniment.

4. Lista de invitați

Deși nu trebuie să aveți o listă finală de invitați este însă important să vă stabiliți un număr estimativ. Există o diferență mare între o nuntă de 50 de persoane și o nuntă de 300 de persoane, în special atunci când vine vorba de opțiunile locației. Prin urmare, înainte de a începe să vizitați localurile de nuntă, trebuie să aveți o idee despre câți invitați veți găzdui. Veți dori de asemenea să selectectați oamenii ce vor fi mai apropiați de dumneavoastră în ziua nunții, cum ar fi domnișoarele de onoare, cavalerii de onoare sau persoanele care se vor ocupa de invitații ce vin acasă și să îi rugați să își asume acest rol important.

5. Invitațiile și mărturiile

Invitațiile și mărturiile trebuie să se potrivească și ele temei alese. Dacă aveți un hobby cum ar fi fotbalul, muzica sau sunteți pasionat de profesia pe care o aveți, vă puteți folosi de acest aspect pentru a vă impresiona participanții la eveniment cu invitații și mărturii interesante care să le reamintească cu plăcere de nunta la care au luat parte.

6. Trimiterea invitațiilor

După ce ați stabilit data nuntii și ați revervat localul este momentul să trimiteți și invitațiile (de preferat cu câteva luni înainte de marele eveniment), deoarece este posibil ca unele persoane la care v-ați gândit, sa aibă de onorat și alte evenimente, astfel veți avea siguranța că există șanse mai mari ca prezența la nuntă să fie una numeroasă.

7. Rochia de mireasă și costumul ginerelui

Acordă-ți suficient timp în a găsi ținuta perfectă pentru evenimentul unic din viața ta, în special atunci când vine vorba de rochiile de mireasă. Pot trece luni de la momentul în care achiziționați ținuta până când este adaptată și pregătită pentru a se potrivi cerințelor voastre, asa că nu așteptați până în ultima clipă. În cazul ginerelui procesul achiziționarii costumului se desfășoară de regula mult mai rapid.

8. Planificarea lunii de miere

S-ar putea să vă gândiți foarte mult la modul în care se desfașoară planificarea nunții pas cu pas, dar nu uitați însă de luna de miere! Dacă intenționați să vă deplasați în luna de miere la scurt timp după nunta dumneavoastră., este timpul să alegeți o locație, să vă rezervați călătoriile și cazările și să începeți să planificați un itinerar.

9. Confirmarea detaliilor nunții: localul, biserica, formația si fotograful

Cu puțin timp înainte de eveniment este necesar să reconfirmați ultimele detalii cu cei de la local, cum ar fi numarul de invitați, orele desfășurarii evenimentului cât și alte detalii ce pot fi importante. De asemenea va trebui să luați legătura și cu formația și fotograful pentru ai anunța exact toate detaliile ce au apărut ulterior discuției purtate cu aceștia (referitor la durata de timp alocat cununiei civile și religioase, a sesiunii foto, dar și a petrecerii întreținută de formație) pur și simplu să vă asigurați că totul va decurge fără întârzieri și emoții suplimentare.

10. Ziua cea mare

Ziua cea mare în sfârșit a sosit! Dumneavoastră, partenerul, familiile și colaboratorii ați muncit din greu pentru a urma toți pașii planificării unei nunți de poveste – așa că bucurați-vă de fiecare minut din ziua aceasta specială!

planificarea nuntii