Cum alegem locația perfectă pentru o nuntă?

Cum alegem locația perfectă pentru o nuntă?

Alegerea locației potrivite pentru nunta dumneavoastră este una dintre cele mai importante decizii pe care le veți lua, tocmai de aceea am creat o listă cu factorii esențiali ce trebuiesc luați în considerare în alegerea locației ideale.

  • Rustic sau modern?

Vă imaginați o nuntă elegantă în interiorul orașului, într-un loc elegant și modern, sau o nuntă într-o locație rustică? După ce v-ați decis asupra acestui aspect și ați ales o temă specifică pentru nunta dumneavoastră, veți putea începe căutarea localului.

  • Cu cât timp în avans trebuie să rezervați localul?

Acesta este un alt factor foarte important de luat în considerare atunci când alegeți o locație de nuntă și este un lucru la care va trebui să vă gandiți din timp, deoarece multe locații sunt rezervate cu unul sau doi ani în avans. Dacă v-ați decis pentru un anumit loc, contactați reprezentanții localului cât mai curând posibil pentru a afla disponibilitatea lor.

CUM ALEGEM LOCAȚIA PERFECTĂ PENTRU O NUNTĂ?

fotograf nunta

Dacă restaurantul (salonul de evenimente) nu este disponibil la data aleasă de dumneavoastră și vreți să organizați petrecerea de nuntă acolo, poate fi necesar să schimbați data nunții sau să începeți căutarea unei alte locații.

  • Care este bugetul destinat locației de nuntă?

Cu siguranță acest aspect trebuie luat în considerare înainte de a vă alege locația de nuntă, pentru a vă încadra în buget și a evita astfel costuri necontrolate. Un sfat ar fi să discutați cu managerul locației pentru a afla exact ce este inclus în taxa de închiriere și ce altceva mai trebui adus pentru a vă crea nunta de vis. Vor asigura scaune și mese? Sunt incluse decorațiuniile în taxa de închiriere? s.a.m.d. Dacă puneți aceste întrebări în avans, vă veți asigura că nu o să fiți surprinși de costuri la care nu v-ați gandit.

  • Locul este potrivit pentru numărul dvs. de oaspeți?

Limitele de capacitate sunt un alt factor ce trebuie luat în seamă, ceea ce înseamnă că lista de invitați trebuie finalizată înainte de a începe căutarea locației. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă gestionați mult mai bine bugetul, deoarece unele costuri ale locației depind foarte mult de numărul de persoane pe care le invitați la nuntă.

  • Există cazare în apropiere pentru invitații la nuntă?

Dacă intenționați ca petrecerea să se desfășoare într-un loc aflat la distanță de oraș sau dacă aveți o mulțime de oaspeți veniți din străinătate luați în considerare dacă locația are propria cazare sau dacă există hoteluri în apropiere pentru ca oaspeții dvs. să poată să rămână astfel peste noapte. Pentru o experiență fără probleme și fără stres, ați putea să organizați petrecerea de nunta chiar la un hotel situat în zona aleasă de dumneavoastră, veți beneficia astfel și de personal cu experiență și meniuri personalizate de către bucătarii hotelului.

  • Locația are restricții de zgomot?

Este posibil să nu pară un factor crucial de luat în considerare atunci când alegeți o locație de nuntă, dar dacă doriți să petreceți până dimineață cu cei dragi, veți avea nevoie de un loc cu restricții rezonabile de zgomot. Înainte de a vă stabili locația, asigurați-vă că întrebați care sunt restricțiile lor de zgomot și până la ce ora veți putea folosi locația.

  • Există opțiuni în caz de vreme imprevizibilă?

Dacă intenționați să aveți o ceremonie sau o recepție în aer liber, asigurați-vă că întrebați dacă există opțiuni pentru vremea neprielnică. În timp ce majoritatea localurilor au spații acoperite care pot fi utilizate în cazul unui incident meteo neașteptat, sunt și locații ce nu dispun de o asemena opțiune.